Vruchtensap uit de Betuwe, daar hoort een etiket op

Geplaatst op 27 juli 2020

grafisch ontwerp vruchtensap etiketten verwoert fruit jsp reclame reclamebureau kesteren gelderland

Naast een complete bedrijfsidentiteit en een vonkelnieuwe website voor deze fruittoppers; Verwoert Fruit, was de vraag of ik ook een etiketten reeks kon ontwerpen voor hun vruchtensappen. Ambachtelijk geperst fruit uit eigen boomgaard. Hoe lekker is dat.

 

Smaak met passie uit de Betuwe

Er is niemand die het beter kan vertellen dan de gebroeders Verwoert. Hoe deze fruittelers over hun fruit en de daaruit geperste sappen praten. Het vonkelt in hun ogen. Prachtig om te zien en om naar te luisteren. Authentiek, fris, gezelligheid en opvallend. Daar sta je dan. Rondkijkend naar alles wat er al op het gebied van vruchtensap in de regio te krijgen is. In de Betuwe. Dat is veel kan ik vertellen.

 

Inkopen van de verschillende soorten vruchtensap om te onderzoeken wat er al gemaakt is en hoe daar vooral ver vandaan te blijven om te voorkomen dat het weer ergens op zal kijken. Gaan we voor het afbeelden van fruit, welke vorm en kleur. Wat zijn de smaken. Deze dus: appel, peer, kers, appel/peer, appel/kers, appel/braam.

 

Boerenbont

De keuze werd gemaakt en we zouden voor fris (jaja, en fruitig) gaan met het kenmerk van gezelligheid. We nemen een kleed, een groene vlakte met een boom en een picknickmand. Dat dus. Dan denk ik aan het boerenbont kleed. Het ontwerp werd tussen zeven andere vruchtensap flessen van een afstand bekeken, dan weer van dichtbij. Veel licht, minder licht. Tussen de wimpers kijken of het contrast overeind blijft. Dat deed het. Het eerste ontwerp viel ook gelijk het meest uit de toon. Dat is precies wat we zochten. Opvallend. Fris. Gezelligheid. Na enkele kleine aanpassingen werden de etiketten gedrukt.

De flessen vruchtensap zijn nu uit de fruitverkoopautomaat en tijdens het kersenseizoen aan de fruitkraam in Ochten verkrijgbaar.

  

Meer weten over het ontwerpen van etiketten of verpakkingen?


Neem contact op